Etiketter

lördag 13 oktober 2012

Mumsiga mjölk- och äggfria pannkakor

Idag gjorde jag väldigt mumsiga pannkakor till mig och äldsta gossen. De är mjölk-, ägg- och sojafria, men inte vetefria. Så yngsta killen fick inte smaka. Får hoppas att hans veteallergi växer bort innan jag måste hitta på ett sån't recept också.

Mina allergivänliga pannkakor
4 dl vetemjöl
1 dl havrekli
1 dl bovetemjöl
1 dl Maizena
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 liter Havredryck
2 msk rapsolja


Blanda de torra ingredienserna. Vispa i havredrycken lite i taget. Stek knappt 1 dl av smeten i taget i gjutjärnspanna och använd mjölkfritt margarin. Man kan strunta i de olika mjölsorterna och bara använda vetemjöl, men havrekliet och bovetemjölet är tillsatt för att ge lite extra näring och Maizena för att de ska hålla ihop bättre. Vill man göra crepes av pannkakorna så utesluter man vaniljsockret. Annars passar de bra att servera med bär och lite havreglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar