Etiketter

söndag 21 oktober 2012

Allergivänlig chokladmoussetårta

15 digestivekex
100 g mjölkfritt margarin
2 frp GoGreen vispbar havregrädde
400 g mörk choklad
2 msk apelsinjuice eller nektar
Mandarinklyftor och godis till garnering eller frysta hallon.

Mixa digestivekexen till smulor i matberedare. Smält smöret och blanda med kexen. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant och ställ kallt. Smält chokladen i vattenbad. Vispa 1 frp av grädden några minuter. Blanda ner den smälta chokladen under vispning. Blanda ner apelsinjuicen under vispning. Bred ut choklad på digestivebottnen. Ställ svalt någon timme. Vispa det andra paketet med havregrädde. Bred ut den ovanpå och garnera efter smak. Tårtan går att smaksätta mer vuxet också t ex med punch, kaffe, eller liknande.
Kolla så att du tål alla ingredienser. Om du är väldigt känslig kan det finnas saker i chokladen eller kexen som du inte tål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar