Etiketter

lördag 3 november 2012

Mjölk- och äggfri lasagne

Barnen gav tummen upp på den här. Till och med lillen åt med god aptit. Bäst att skriva ner hur jag gjorde....

400 g nötfärs fräses i olja tills genomstekt.
Salta lite lätt och krydda med oregano
På med en tetra krossade tomater, gärna finkrossade. Låt puttra 5 min.
Blanda 2 tetror Oatly Havregrädde, 1 grönsaksbuljongtärning och 2 msk majsstärkelse. Låt koka upp tills det tjocknar. För mer ostsmak på såsen kan 2 msk bryggerijäst tillsättas eller några skopor Pepticate modersmjölksersättning som har samma effekt.
Varva nu såserna och äggfria lasagneplattor t ex Änglamarks på klassiskt lasagnemaner i en lämplig form. Låt topplagret vara havregräddsås. Grädda i ugnen 25-30 minuter. Låt stå och svalna ca 15 minuter innan du börjar skära i lasagnen så att den hinner sätta sig lite. Servera med morotsstavar, majskorn, gurkskivor och annat som dina ungar gillar. Kanske ett par oliver t ex.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar