Etiketter

fredag 19 oktober 2012

Barnmat utan allt: Majsspagetti och köttfärssås

Detta älskas av lillen som inte kan äta vanlig pasta.

Majsspagetti och köttfärssås
400 g köttfärs
Olja eller mjölkfritt margarin
400 g krossade tomater
400 g vatten
2 msk majsstärkelse
2 tsk basilika
1 tsk socker
(1 tsk salt om barnet är över ett)
Lite svartpeppar om man vill
Spagetti av majs från glutenfria hyllan

Stek köttfärsen i olja eller mjölkfritt margarin i en gryta. Mixa de krossade tomaterna i matberedare. Häll dem över färsen. Krydda med basilika, peppar och salt. Låt puttra under lock i 10 minuter. Blanda ut Majsstärkelsen i lite vatten och häll i grytan. Låt koka tills såsen tjocknar. Mixa i matberedare tills färsen är småsmulig. Mixa i kokt majsspagetti mot slutet. Dela upp på burkar och frys in eller servera direkt. Äldre barn behöver inte få pastan mixad utan det räcker att skära med kniv och gaffel ( såklart!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar